Kunne en Roth IRA være bedre end en 401 (k)?

Meget få mennesker, som jeg kender er bekendt med fordelene ved Roth IRA. Det var opkaldt efter den sene Senator William Roth Rhode Island, der foreslog det. Det er magen til en traditionel IRA undtagen bidrag er aldrig trækkes fra i skat. Bidrag til traditionelle IRAs er undertiden fradragsberettiget eller delvist fradragsberettiget, afhængig af din indkomst og om du har en pensionering plan som en 401 (k) på arbejdspladsen. Med Roth IRAs, er enkeltpersoner begrænset til indkomster af $95,000 ($150.000 for par) for at være berettiget til fuld bidrag beløb.
Men i modsætning til den traditionelle IRA, kan du trække dit bidrag fra en Roth IRA til enhver tid, på alle alderstrin uden straf. Indtjening beskattes ikke, hvis du venter indtil mindst alder 59 1/2 for at begynde at trække dem og har holdt din Roth IRA i mindst fem år. Med en Roth IRA bidrag beskattes uden enhver udsættelse, men de vokser skattefri og gevinster beskattes aldrig (se ovenfor). Med en 401 (k), bidrag er skat-udskudt, men til sidst bidrag og gevinster vil blive beskattet. Da de fleste mennesker går på Pension, vil indtjening fra deres pensionskonti langt overstiger deres bidrag, compounding. Med det i tankerne, kunne man gøre sagen til en Roth IRA muligvis er bedre end en 401 (k).
Her er en illustration. Lad os antage der i løbet af 25 år du bidraget alt $75.000 til din 401 (k) og din arbejdsgiver sparket i $30.000 i samme periode for et samlet beløb på $105.000. Ved udgangen af 25 år, kunne din blandet gevinster (forudsat at du får en anstændig forrentning af) alt $500.000. Når du går på Pension, vil du i sidste ende betale skat af hele $605,000 samt den gevinst, du modtager fra det efter pensionering. Nu, lad os antage, at du i stedet for at bidrage til din 401 (k) i 25 år, har bidraget kun $50.000 til din Roth IRA (uden et tilsvarende bidrag fra din arbejdsgiver, selvfølgelig). Antagelsen er også, at du ikke ville kunne bidrage så meget, fordi du bruger efter skat dollars for Roth IRA vs før skat dollars for 401 (k). Men fordi du har generelt mere investeringsmuligheder med Roth IRA penge end med penge, 401 (k), du er tilbøjelige til at finde en bedre forrentning af. Med det i tankerne, lad os sige din blandet gevinster kunne alt $400.000. Når du går på Pension, kunne du have den hele $450,000 samt de gevinster, du kan modtage fra det efter pensionering, helt skattefrit!
Som du kan se, er det muligt, at mange mennesker kunne komme ud bedre at sætte mindst en del af deres pensionskasser i en Roth IRA. Dommer for dig selv. Jeg faktisk bidrage mere til min Roth IRA end jeg til min 401 (k). Jeg sætter lige nok til min 401 (k) til at få min arbejdsgiver maksimale matchende bidrag, og det er alle. Men jeg er ikke en finansiel rådgiver og jeg ikke spille en på TV, så tjek med din bankrådgiver at se, hvad der ville være rigtigt for dig. For mere information om Roth IRA, se nedenstående link:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *